Clătite de cartofi

De

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 cartofi albi
  • 150 ml lapte clocotit
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 1 pahar mic iaurt bine închegat
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod De Preparare

Clătite de cartofi foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată cât de simplă e reţeta din doar câteva ingrediente și în câteva minute de preparare.

Rețetă clătite de cartofi:

Clătitele nu mai sunt de mult timp decât un desert, ci pot constitui felul principal pentru mesele de prânz sau cină. Se pregătesc foarte repede și pot fi servite împreună cu o salată proaspătă de legume. Notează-ți ingredientele și modul de preparare pas cu pas și încearcă rețeta clătite de cartofi.

Rețetă clătite de cartofi

1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute.

2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic.

3. Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi din clătitele de cartofi care se prăjesc pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, şi mărar fin tocat.

Asta-i tot și ai pregătit cea mai simplă rețetă de clătite de cartofi.

Alte rețete de aperitive ieftine și rapide:

 Onion bhaji – chifteluțe indiene cu ceapă

Hummus cu sfeclă roșie coaptă

Mini-baghete umplute cu brânzeturi și ardei