Hummus cu sfeclă roșie coaptă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 50 min
  • Gata in: 55 min

Ingrediente

  • 2 bucăți de sfeclă medii
  • 400 g năut fiert
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri rozmarin sau chimion (opțional)

Preparare

Un aperitiv oriental pe care l-am adoptat cu mare, mare plăcere. E ușor de preparat, e extrem de gustos și sănătos și, pe deasupra, arată absolut minunat pe orice masă festivă. Și nu numai. Perfect pentru vegani, vegetarieni și cei care țin post.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. 

  1. Spală sfecla bine și pune-o la copt (acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Dacă atunci când o înțepi cu o scobitoare aceasta intră ușor, înseamnă că e gata. Scoate din cuptor și lasă la răcit 5-10 minute.
  2. În timp ce aceasta se răcește, prepară hummus-ul. Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat).
  3. Când s-a răcit sfecla, curăț-o, taie-o bucăți mici și paseaz-o într-un blender, până e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul făcut mai devreme.

Se servește cel mai bine cu pâine prăjită crocantă și fierbinte.

hummus cu sfecla coapta

Alte rețete de aperitive delicioase:

Ouă coapte în avocado

Cremă de brânză

Crochete cu usturoi

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu