Cum se face horchata de migdale

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g de migdale crude
  • 1 litru de apă
  • 100 g de zahăr
  • 1 baton de scortișoară
  • coaja de la o lămâie tăiată mare
  • 1 linguriță de scorțișoară

Mod De Preparare

Ce este horchata? O băutură cu origini în Valencia secolului 13 (unde este cunoscută ca orxata de xufa) ce se făcea doar din alune tigrate. Horchata se mai face și din orez, susan, semințe de pepene, cocos, migdale, orz, ovăz etc.

Cum se face horchata de migdale

  1. Se spală migdalele în câteva ape. Se pun migdalele într-un castron și se acoperă cu apă. Se lasă șa înmuiat 4 ore.
  2. După cele 4 ore, se strecoară migdalele și se aruncă apa. Migdalele se pun într-un blender alături de zahăr și 500 ml de apă. Se pasează bine. Dacă este necesar se mai pune apă.
  3. Horchata de migdale se pune într-o carafă alături de coaja de lămâie. Pentru mai multă aromă se adaugă și bețișorul de scorțișoară. Pentru o horchata aromată se recomandă ca băutura să se odihnească 2-4 ore la frigider.
  4. Se scoate de la frigider și se strecoară cu ajutorul unei bucăți de tifon. Se presează pasta de migdale pentru a obține cât mai multă horchata.
  5. După îndepărtarea pastei de migdale, se gustă horchata și se mai adaugă zahăr dacă mai este necesar.
  6. Se servește rece cu puțină pudră de scorțișoară.