Elixirul Moşului

De

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 ml lapte
  • 200 ml vodcă
  • 50 g nuci măcinate

Mod De Preparare

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, până se topesc cristalele.

2. Într-un ibric, se dă în clocot laptele cu frişca şi zahărul vanilat, apoi se toarnă uşor, peste gălbenuşuri, amestecând în forţă. Se pune totul din nou pe foc, 2-3 minute, până începe să se îngroaşe. Atenţie! Flacăra trebuie să fie mică şi amestecul trebuie supravegheat să nu dea în clocot, pentru că se taie!

3. Se ia crema de pe foc, se adaugă nuca pisată, se amestecă totul şi se lasă la răcit.

4. Între timp, se bat albuşurile spumă cu o lingură de zahăr, apoi se încorporează în amestecul preparat anterior. Se adaugă şi vodca, amestecând continuu.

5. Se serveşte cald sau rece. Dacă se doreşte să se consume rece, trebuie amestecat bine înainte de a fi turnat în pahare.