Găluște de griș

De

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 g griș
  • un praf de sare

Mod De Preparare

Găluște de griș se fac foarte ușor, însă este nevoie să ții cont de câteva mici trucuri, dacă vrei să iasă pufoase. Iată o rețetă simplă și garantată de găluște de griș delicioase.

Supa de pui nu este completă fără tăiței sau găluște de griș. Dacă tăițeii sunt mai ușor de făcut și îi poți cumpăra de la magazin, găluștele de griș sunt altă poveste.

Din copilărie, cu toții ne amintim de acele momente în care mamele sau bunicile pregăteau supă și gustam emoționați, să verificăm dacă au ieșit bune găluștele. Uneori ieșeau prea tari, alteori prea moi și se împrăștiau în supă.

Dacă vrei să faci găluște de griș bune de fiecare dată, iată rețeta perfectă.

Cum se fac găluște de griș

  1. Separă albușurile de gălbenușuri.
  2. Bate albușurile bine, cu un tel sau cu un mixer, până când se formează o spumă tare, care nu curge din farfurie dacă o întorci cu susul în jos.
  3. Mai apoi, încorporează încet-încet gălbenușurile în spumă, amestecând cu grijă. Acum este momentul să adaugi sarea.
  4. Adaugă grișul în ploaie și asigură-te că nu formează cocoloașe când amesteci.
  5. Compoziția de găluște ar trebui să aibă o consistență suficient de groasă la final.
  6. Când vine momentul să le pui în supă cu lingura, ai grijă să uzi înainte lingura cu apă sau puțină supă.
  7. Ia câte o lingură din compoziție și scufund-o în supă. Fă acest lucru până termini compoziția.
  8. Lasă găluștele să dea în clocot pentru câteva secunde. Imediat după, toarnă o cană de apă rece ca gheața peste găluște, pentru a te asigura că acestea vor fi cât se poate de pufoase.

Găluște de griș

Așadar, se pot obține cu ușurință găluște de griș pufoase, fără să adăugăm bicarbonat, praf de copt sau alți aditivi. Câteva mici trucuri și vom obține cele mai bune găluște pentru supă.

Sursa foto – 123rf.com

Iată cum faci cea mai bună supa de pui cu galuste

Încearcă și următoarele rețete:

Supa de pui cu legume

Orez cu legume si piept de pui