Reţetă: Supă cremă de morcovi

De

Ingrediente

  • 10 bucati morcov
  • 2 bucata ceapă
  • 1 bucata ţelină mare
  • 1 bucata rădăcină de ppătrunjel
  • 2 bucati fire de ceapă verde
  • 3 bucata ardei iuţi uscaţi
  • sare
  • 300 ml smântână
  • 1 bucata cubuleţ unt
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita făină

Mod De Preparare

1. Se curăţă legumele, se spală şi se fierb, la foc mic, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline.
2. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot.
3. Ceapa se aruncă, iar restul legumelor se pasează.
4. În piureul de morcovi se adaugă o linguriţă de făină şi apoi smântâna. Se omogenizează cu zeama în care au fiert legumele şi se mai dă în unul-două clocote.
5. Supa-cremă de morcovi se serveşte cu crutoanele aromate, cu fâşiuţe de ardei iute şi ceapă verde tăiată rondele.