Supă de ardei roşu cu smântână

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 700 g ardei gras roşu
  • 4 roşii mari
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguţă de busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri de bulion
  • 700 ml supă de legume
  • sare
  • 1 lingurita de zahăr
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita de pastă de ardei roşii
  • 4 linguri smântână
  • creson proaspăt pentru decor

Mod De Preparare

► Ardeii se taie jumătăţi şi se scot cotorul şi seminţele. Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit la 170°C, timp de 15 minute, până când pieliţa se înnegreşte.

► Se scot ardeii şi se acoperă cu un şervet umed, 5 minute. Apoi se decojesc. Se cufundă roşiile în apă fiartă şi se curăţă de pieliţă. Se taie roşiile şi ardeii în bucăţele.

► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline, cu foaia de dafin şi busuiocul tocat.

► Se adaugă ardeii, roşiile, bulionul, apoi supa de legume şi se lasă la fiert. După 15 minute, se scoate foaia de dafin şi se mixează supa. Se condimentează cu sare, zahăr, boia şi pastă de ardei. Se mai fierbe 5 minute. Se pune în bol, cu smântână deasupra şi frunzuliţe de creson.