Salată grecească

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 4 roşii
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapă
  • 200 g brânză feta
  • 30 măsline negre
  • 1 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurite oregano proaspăt
  • sare
  • piper
  • capere (facultativ)

Mod De Preparare

•  Spală şi curăţă castravetele. Pune sare pe el şi, după 15 minute, scurge sucul. Apoi taie în sferturi roşiile. Curăţă ardeiul de seminţe şi de părţile albe şi taie-l în lamele fine.
•  Curăţă ceapa şi taie-o în rondele fine.
•  Pune toate ingredientele într-un bol mare.
•  Taie brânza feta în patru şi apoi în cuburi mici (1,5 cm) sau fâşii fine.
•  Adaugă uleiul de măsline, sare şi piper, după gust.
•  Presară măslinele (cu sau fără sâmburi), caperele şi cele 2 linguriţe de oregano. Mai poţi adăuga suc de lămâie.
•  Lasă o oră la rece şi apoi serveşte!