Cozonac de foietaj cu măr

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 40 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

Pentru cozonac cu mar
  • 1/3 ceasca zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1 mar taiat felii
Pentru glazura de vanilie
  • 1 ceasca zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 bucata fiola vanilie

Preparare

Prepară un delicios cozonac cu măr, numai bun în weekenduri. Încearcă această reţetă simplă şi rapidă, care va umple casa de aroma-i deosebită.

Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă pentru pâine sau cozonac cu hârtie de copt, după ce ai uns-o în prealabil.

Amestecă zahărul cu scorţişoara şi nucşoara. Taie aluatul de foietaj rondele (16 bucăţi).

Unge fiecare felie de aluat şi fiecare felie de măr cu amestecul de zahăr şi scorţişoară. Alternează feliile astfel încât să ai deasupra un rând de rondele de aluat.

Dă la cuptor circa 40 de minute, până ce aluatul este auriu.

Amestecă toate ingredientele pentru glazura de vanilie şi toarnă peste aluatul fierbinte.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu