inapoi la unica.ro
Drob de miel

Drob de miel

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul de gatire: 60 min
  • Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente

  • organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
  • 1/2 kg pipote si inimi de pui
  • 1/2 kg ficat de pasare
  • 2 cepe
  • 4-5 fire usturoi verde
  • putin tarhon
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 oua
  • 2 linguri smantana
  • pesmet
  • 50 g unt
  • piper, condiment pentru drob, sare, delikat

Preparare

Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.
Compozitia se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pun intr-o tava de yena sau de cozonac unsă cu unt si presarata cu pesmet.
Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie.
Obţional: se pot pune 3 oua fierte tari.
Feliile de drob capata culoare si au un aspect deosebit.

Reteta trimisa de Stoica Camelia

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook