Baigli cu nucă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri untură de porc
  • 1 ou
  • 100 g margarină
  • 1 cub de drojdie proaspătă
  • 4 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
Pentru umplutură
  • 500 g nucă măcinată
  • zahăr după gust
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • 100 ml lapte
  • 1 gălbenuş pentru uns

Mod De Preparare

Baigli sau cozonacul unguresc cu nucă este un desert cu totul special. Dacă te-ai săturat de clasicele reţete româneşti, încearcă şi această reţetă!

1. Se dizolvă drojdia în laptele călduț cu zahărul și puțină sare. Făina se amestecă cu untura și margarina, apoi se adaugă un gălbenuș, oul întreg, drojdia dizolvată și laptele. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă la dospit 40 de minute. Aluatul rezultat se împarte în trei părți egale.

2. Pentru umplutură, peste nucă se adaugă laptele fierbinte, zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie și se amestecă.

3. Fiecare parte de aluat se întinde astfel încât să se obțină un dreptunghi cu o grosime de 3 mm peste care se pune 1/3 din umplutură, apoi se rulează.

4. Cozonăceii se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenuș și se mai lasă 15 minute la dospit, apoi se coc aproximativ 40 minute la foc potrivit.