Cupcakes

De

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g unt moale, nesarat
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingura colorant alimentar rosu
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 2 bucati oua
  • 175 ml lapte batut
  • 1 lingurita otet de mere sau alt otet
Pentru glazura
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita colorant alimentar rosu

Mod De Preparare

Învaţă să prepari cupcakes delicioase, după o reţetă simplă

Mod de preparare:

1. Se încălzește cuptorul la 170°C (treapta 3) și se tapetează formele de cupcakes cu hârtie.

Se amestecă făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu într un castron.

2. În alt castron, se freacă untul cu zahărul, se bat bine până când se obține o cremă spumoasă, și se amestecă totul cu colorantul alimentar și vanilia.

Se continuă să se bată amestecul, se adaugă o lingură de ingrediente uscate, apoi un ou, urmat de încă o cantitate de ingrediente uscate, apoi celălalt ou, urmat de restul de ingrediente uscate

3. La sfârșit, se încorporează ingredientele lichide (laptele bătut și oțetul), apoi se repartizează aluatul în 24 de forme care se dau la cuptor 20 de minute. Nu se glazurează decât atunci când se răcesc complet.

4. Pentru glazură se amestecă toate ingredintele și apoi se pun într-un recipient pentru ornat.