Stroganoff de vită în 30 de minute

De

Ingrediente

  • 1/2 kg mușchi de vită tăiat fâșii
  • 4 linguri unt
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 350 g ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • 250 ml supă de vită
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri de făină
  • sare, piper, oregano după gust

Mod De Preparare

Cea mai populară mâncare a rușilor, asta trebuie să fie! Îi înțelegem de ce le place, e foarte gustoasă! Hrănești 4 oameni cu 30 de minute de muncă. Sună bine, nu? Alege să faci o vită stroganoff pe repede înainte (nu după rețeta originală), bună de te lingi pe degete și extrem de sățioasă!

 

Încinge uleiul și 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Separat, asezonează carnea cu sare, piper și oregano. Pune-o la prăjit în tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate carnea pe o farfurie.

În aceeași tigaie, dă la călit ciupercile, usturoiul și ceapa. Adaugă 2 linguri de unt, lasă la călit până când ceapa devine translucidă. Adaugă făina peste, amestecă și lasă la făcut 2-3 minute.

Toarnă și supa de vită și sosul Worcestershire. Lasă, la foc mic, să se facă vreo 10-12 minute. Pune și carnea în tigaie. Amestecă. Adaugă și smântâna, amestecă și dă de pe foc.

De obicei, se servește cu tăiței, piure sau orez.

Alte rețete delicioase cu carne de vită:

Ciorbă de văcuţă

Carne de vită bolognese coaptă în dovleac

Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

Foto: shutterstock