Supă de linte turcească – rețetă de post

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g linte
  • 1,5 l apă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 roșii
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță boia
  • o mână frunze mentă
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Supa de linte turcească – descoperă o explozie de arome orientale într-o singură farfurie. Savurează gustul autentic al bucătăriei turcești într-o rețetă delicioasă și sănătoasă.

Fie că ești un aventurier culinar sau pur și simplu îți dorești o masă reconfortantă, supa de linte turcească îți satisface toate dorințele.

Această supă nu doar că îți răsfață papilele gustative, dar este și o sursă bogată de proteine și fibre, conferindu-ți o senzație de sațietate și energie. Este alegerea perfectă pentru cei care își doresc o masă sănătoasă, dar plină de gust.

Descoperă misterele bucătăriei turcești și bucură-te de o masă cu adevărat specială. Fiecare lingură este o călătorie culinară în inima Orientului.

Cum se preapară supa de linte turcească

1. Se taie morcovul și ceapa în cubulețe mici. Într-o oală se pune puțin ulei, se adaugă ceapa și morcovul. Se gătesc la foc mic, cu capacul pus. Se adaugă puțină sare.

2. Când legumele s-au înmuiat se adaugă roșiile tocate, fără coajă. Se acoperă oala și se lasă până ce roșia începe să elibereze sucul.

3. Se adaugă lintea, apa și frunzele de mentă. Se acoperă oala, se dă focul la mediu și se fierbe până când lintea s-a gătit (aproximativ 30 de minute).

4. Se adaugă chimionul, zeama de lămâie, boia, sarea și piperul. Se amestecă și se mai lasă să se gătească circa 10 minute.

5. Se îndepărtează frunzele de mentă.

6. Supa de linte turcească se savurează caldă alături de pâine proaspătă.