inapoi la unica.ro
Platou cald

Platou cald

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 800 g ceafă de porc
  • 3 morcovi
  • 6 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • 2-3 fire rozmarin

Preparare

1. Se spală morcovii şi cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie cubuleţe şi rondele.

2. Vânăta şi dovlecelul se curăţă de coajă, se presară cu sare şi se lasă să se scurgă într-o sită. După aceea, se prăjesc în puţin ulei, 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătarie.

3. Ceafa de porc se unge cu puţin unt şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se pune pe grătarul încins. Se lasă 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă. O parte din legume se taie cubuleţe şi se perpelesc cu unt, sare şi pătrunjel verde.

4. Pe un platou, se aşază carnea şi legumele asortate. Cartofii şi morcovii într-o parte, ciupercile înăbuşite şi mixul de legume tocate, în altă parte, iar restul, după preferinţă. Se ornează cu pătrunjel verde sau bucheţele de broccolli.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...