inapoi la unica.ro
Platou cald

Platou cald

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 800 g ceafă de porc
  • 3 morcovi
  • 6 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • 2-3 fire rozmarin

Preparare

1. Se spală morcovii şi cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie cubuleţe şi rondele.

2. Vânăta şi dovlecelul se curăţă de coajă, se presară cu sare şi se lasă să se scurgă într-o sită. După aceea, se prăjesc în puţin ulei, 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătarie.

3. Ceafa de porc se unge cu puţin unt şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se pune pe grătarul încins. Se lasă 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă. O parte din legume se taie cubuleţe şi se perpelesc cu unt, sare şi pătrunjel verde.

4. Pe un platou, se aşază carnea şi legumele asortate. Cartofii şi morcovii într-o parte, ciupercile înăbuşite şi mixul de legume tocate, în altă parte, iar restul, după preferinţă. Se ornează cu pătrunjel verde sau bucheţele de broccolli.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook