Quiche cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 foaie plăcintă
  • 350 g ciuperci
  • 1 ceapă medie tocată
  • 1 lingură unt
  • sare și piper după gust
  • 125 ml smântână de gătit
  • 2 ouă
  • 1 lingură cimbru proaspăt tocat
  • 150 g brânză Gruyere/ Emmentaler

Preparare

Dacă vrei să gătești ceva delicios într-un timp foarte scurt, fă un quiche. E extrem de versatil, rapid, ușor de făcut de către absolut oricine, sățios, cu ingrediente care se regăsesc în orice gospodărie. O masă completă și pe gustul întregii familii, perfectă pentru orice moment al zilei. Acest quiche cu ciuperci este perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care vor să renunțe la carne, fie și pentru o zi.

shutterstock_479039362

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Într-un vas mare, combină ciupercile feliate cu ceapa tocată, untul topit, sare, piper. Pune-le într-o tavă într-un singur strat și dă-le la cuptor pentru 15 minute să se perpelească. Scoate din cuptor și lasă la răcit un pic.

Fă o foaie de plăcintă din numai 4 ingrediente după rețeta simplă de aici. Întinde-o într-o tavă corespunzătoare, înțeap-o pe alocuri cu furculița și dă-o la cuptor 10-15 minute să se  coacă un pic. Micșorează un pic focul.

Separat, bate ouăle cu smântâna, cimbru, sare și piper. Într-un vas mare, combină ciupercile cu ceapa și brânza rasă și pune acest amestec în foaia de plăcintă din tavă. Toarnă deasupra și oul bătut.

Dă la cuptor 45-55 minute sau până când vezi că s-a pătruns și rumenit frumos deasupra.

Servește caldă sau la temperatura camerei.

shutterstock_38939562

Alte rețete delicioase pe bază de ciuperci:

Bulete de ciuperci

Ciuperci umplute quatro formaggi

Cartofi gratinaţi cu ciuperci

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu