Ciorbă de pui a la grec – cea mai bună rețetă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (pulpe superioare/inferioare, piept de pui)
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 felie de țelină
  • 70 g orez spălat
  • 3 gălbenușuri
  • 150-200 ml smântână
  • zeama de la o lămâie
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare

Mod De Preparare

Ciorba de pui a la grec este o delicioasă rețetă tradițională românească de inspirație grecească. Această ciorbă se remarcă prin gustul bogat și echilibrat, fiind un preparat reconfortant și potrivit pentru orice masă. Iată cum poți să o prepari:

Cum se face cea mai bună ciorbă a la grec

  1. Într-o oală se adaugă 3 litri de apă. Se pun bucățile de pui tăiate potrivit. Se adaugă o linguriță de sare. Se pune oala la fiert.
  2. Se îndepărtează spuma care se îndepărtează la suprafața. Când ciorba nu mai spumează se adaugă legumele tăiate cubulețe.
  3. Ciorba se fierbe la foc mic, pe jumătate acoperită.
  4. Când carnea s-a fiert se scoate din oală. Se scot oasele și pielea și se taie bucăți potrivite.
  5. Se adaugă orezul spălat în supă.
  6. Se adaugă carnea și se lasă să fiarbă încă 15 minute.
  7. Se gustă ciorba și se adaugă sare.
  8. Pătrunjelul și mărarul se toacă mărunt și se adaugă în ciorbă.
  9. Se acoperă oala și se stinge focul. Se lasă să se odihnească circa 10 minute.
  10. Separat, într-un castron se amestecă smântâna cu gălbenușurile și zeama de lămâie. Se temperează adăugând, treptat, 2-3 polonice de ciorbă.
  11. Amestecul de smântână și gălbenușuri se adaugă în ciorbă și se amestecă.
  12. Ciorba de pui a la grec se servește caldă alături de pâine proaspătă sau pâine prăjită.

Ciorba de pui a la grec este o opțiune delicioasă și reconfortantă pentru orice masă, fiind apreciată pentru gustul său bogat și aromele mediteraneene inconfundabile.

Trucuri și secrete pentru o ciorbă de pui a la grec delicioasă

Folosește carne cu os și piele
O ciorbă gustoasă începe cu alagerea cărnii potrivite. Alege să adaugi în ciorbă carne de pui cu os și piele (pulpe inferioare, pulpe superioare, spinări de pui etc).

Folosește lămâie proaspătă
Sucul de lămâie este un ingredient cheie în ciorba de pui a la grec și adaugă o notă proaspătă și acrișoară. Nu este indicat să se folosească altceva (suc de lămâie concentrat de tip Hellas) în afară de suc de lămâie proaspăt stors.

Folosește ierburi proaspete
Adaugă o mână generoasă de ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul și mărarul, la finalul gătirii pentru a aduce un plus de prospețime și arome delicioase.

Folosește orez
Pentru o textură plăcută și pentru o ciorbă bogată, consistentă adaugă orez.

Lasă ciorba să se odihnească
După ce ai terminat de gătit ciorba, las-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o servi. Acest lucru va permite aromelor să se combine și va face ciorba și mai delicioasă.

Alte rețete de ciorbă

Ciorbă de miel cu tarhon
Ciorbă de burtă cu smântână
Ciorbă de varză
Ciorbă rădăuțeană – rețetă ușor de pregătit
Ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Ciorbă de burtă ardelenească
Ciorba de loboda
Ciorbă de potroace

Sursa foto: Shutterstock