Somon glazurat în sos dulce acrișor

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 file-uri de somon
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • sare și piper după gust
Pentru sos
  • 6 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi presați
  • 1 lingură miere
  • zeama de la o lămâie
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Rețeta perfectă pentru iubitorii de pește! Combinația ideală între dulce și sărat. O rețetă simplă, din ingrediente puține și extrem de rapidă. Să o facem împreună!

  • Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
  1. Începem cu sosul. Topește untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecă până începe să devină rumen (circa 3 minute). Adaugă usturoiul, mierea și zeama de la lămâie, asezonează cu sare și piper și dă deoparte.
  2. Asezonează bucățile de somon cu sare și piper. Presară câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropește cu miere.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu. Părjește bucățile de somon pe fiecare parte până se rumenesc (1-2 minute pe fiecare parte).
  4. Dă la cuptor 8-10 minute să se facă de tot. Servește imediat cu sosul dulce acrișor de unt.

Alte rețete delicioase cu somon:

Somon în crustă de cartofi

Specialitate cu somon și salvie

Tort aperitiv cu brânză şi somon

Foto: shutterstock