inapoi la unica.ro
Gogoşi umplute cu cremă de vanilie

Gogoşi umplute cu cremă de vanilie

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min
  • Timp de asteptare:
    40 minute

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 250 g făina albă
    • 4 linguri lapte
    • 2 ouă
    • 25 g drojdie
    • 2 linguri zahar
    • 60 g unt topit
    • 1 praf sare
    • 300 ml ulei pentru prăjit
    • 1 plic zahăr vanilat
    • coajă de lămâie

    Pentru cremă

    • 400 ml lapte
    • 2 ouă
    • 1 baton de vanilie
    • 1 praf sare
    • 50 g unt
    • 8 linguri zahăr
    • 3-4 linguri făină
    • 100 g zahăr pudră

    Preparare

    1. Pentru aluat se pregăteşte maiaua ca la cealaltă reţetă de gogoşi şi se lasă să crească.

    2. Făina se cerne şi se amestecă cu celelalte ingrediente până se formează aluatul pentru gogoşi. Se lasă la crescut lângă o sursă de căldură şi se acoperă cu un prosop de bucătărie.

    3. Între timp se pregăteşte crema de vanilie pentru umplutură. Într-o oală de un litru se pun ouăle şi zahărul şi se amestecă 3-4 minute până se dizolvă zahărul. Se toarnă laptele călduţ peste compoziţie amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă o bucată din batonul de vanilie şi se pune să fiarbă la foc mic. Se amestecă până se îngroaşă şi dă în 2-3 clocote. După ce s-a fiert, se pune untul şi se amestecă uşor. Se lasă la rece până se fac gogoşile. Când se umplu gogoşile, crema trebuie să fie rece.

    4. Se întinde aluatul, se fac formele cu paharul şi se prăjesc în uleiul încins 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte. Se scot din ulei şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe mijloc şi se umplu cu crema de vanilie. Se pudrează cu zahăr vanilat şi se servesc proaspete.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

      Trimis de: Catalina
    • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

      Trimis de: Anca Stefan
    • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

      Trimis de: Florina Boceanu
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...