Papară de pâine

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20

Ingrediente

  • 250-300 g pâine
  • 550 ml lapte dulce
  • 350 g brânză de oaie/de burduf
  • 2 ouă mari
  • 60 g unt
  • sare după gust
  • 150 g parmezan ras/ cașcaval

Preparare

Uitasem cât de sățioasă, rapidă și gustoasă e această rețetă! Dacă aveți niște pâine întărită prin casă, aceasta este cea mai bună metodă de preparare a ei. Haideți să facem împreună o papară de pâine ca la mama acasă!

Încingeți cuptorul.

Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați pâinea și înmuiați-o în lapte. Puneți, pe rând, câte o felie de pâine în tavă, până astupați fundul. Presărați brânză deasupra. Puneți încă un strat de pâine înmuiată. Bateți ouăle cu sare, cu restul de lapte și turnați în tavă. Puteți pune câteva cubulețte de unt, din loc în loc, în tavă. Dați la cuptor la foc mediu. Înainte să se rumenească de tot, scoateți tava, presărați deasupra cașcavalul/parmezanul ras și mai dați la cuptor până capătă o crustă crocantă.

Foto: papară / shutterstock

 

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu