inapoi la unica.ro
Tartă cu gem de caise

Tartă cu gem de caise

  • Timp de preparare: 25 min
  • Timpul de gatire: 50 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 250 g făină
    • 100 g unt
    • 100 g zahăr pudră
    • 1 ou

    Pentru umplutură

    • 400 g gem de caise
    • 150 g unt
    • 150 g zahăr tos
    • 200 g migdale sau nuci măcinate
    • 2 ouă
    • 1/2 lingurita esenţă de migdale

    Preparare

    1. Se face un aluat din făină, unt, zahăr pudră, ou şi un praf de sare. Se frământă bine şi se împarte în două: o bucată mare şi una mică, pentru ornat.

    2. Bucata mare se întinde într-o formă de tartă rotundă sau cu marginea ondulată. După ce cuptorul a fost preîncălzit, peste aluatul din formă se pune hârtie de copt cu puţin orez deasupra. Se introduce tava în cuptor şi se lasă 15 minute. Se scoate forma din cuptor apoi se îndepărtează hârtia şi se mai dă la cuptor pentru încă 5 minute.

    3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă migdalele (nucile măcinate), albuşurile bătute spumă şi esenţa de migdale.

    4. Compoziţia obţinută se întinde uniform peste blat, iar deasupra se toarnă gemul de caise. Din aluatul rămas se taie fâşii care se pun deasupra sub formă de grilă. Se dă la cuptor, 30 de minute. Se serveşte rece.

    Incearca si:

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!
    • CORINA says:

      am si eu o intrebare…poza e luata din alta parte?deoarece vad 4 oua si in reteta sunt doar trei….cum fac pana la urma?

    • Micaela says:

      Corina draga sunt 3 oua langa tarta si 3 caise intregi langa borcanul de gem
      dupa reteta cred ca este foarte buna, am s-o incerc

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

      Trimis de: Madalina
    • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

      Trimis de: Simona Novac
    • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

      Trimis de: Denisa Decebal
    • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

      Trimis de: Irina Adomnitei
    • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

      Trimis de: Anca Stefan
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...