inapoi la unica.ro
Tartă cu gem de caise

Tartă cu gem de caise

  • Timp de preparare: 25 min
  • Timpul de gatire: 50 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 250 g făină
    • 100 g unt
    • 100 g zahăr pudră
    • 1 ou

    Pentru umplutură

    • 400 g gem de caise
    • 150 g unt
    • 150 g zahăr tos
    • 200 g migdale sau nuci măcinate
    • 2 ouă
    • 1/2 lingurita esenţă de migdale

    Preparare

    1. Se face un aluat din făină, unt, zahăr pudră, ou şi un praf de sare. Se frământă bine şi se împarte în două: o bucată mare şi una mică, pentru ornat.

    2. Bucata mare se întinde într-o formă de tartă rotundă sau cu marginea ondulată. După ce cuptorul a fost preîncălzit, peste aluatul din formă se pune hârtie de copt cu puţin orez deasupra. Se introduce tava în cuptor şi se lasă 15 minute. Se scoate forma din cuptor apoi se îndepărtează hârtia şi se mai dă la cuptor pentru încă 5 minute.

    3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă migdalele (nucile măcinate), albuşurile bătute spumă şi esenţa de migdale.

    4. Compoziţia obţinută se întinde uniform peste blat, iar deasupra se toarnă gemul de caise. Din aluatul rămas se taie fâşii care se pun deasupra sub formă de grilă. Se dă la cuptor, 30 de minute. Se serveşte rece.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!
    • CORINA says:

      am si eu o intrebare…poza e luata din alta parte?deoarece vad 4 oua si in reteta sunt doar trei….cum fac pana la urma?

    • Micaela says:

      Corina draga sunt 3 oua langa tarta si 3 caise intregi langa borcanul de gem
      dupa reteta cred ca este foarte buna, am s-o incerc

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

      Trimis de: Simona Novac
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

      Trimis de: Denisa Decebal
    • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

      Trimis de: Andreea
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook