Tort cu cremă de ciocolată

Tort cu cremă de ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 60 g cacao
  • 100 g făină
Pentru cremă
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 100 g smântână
  • 100 g unt
  • 300 g smântână pentru frişcă
Pentru ornat
  • 50 g ciocolată amăruie, ciocolată albă

Mod De Preparare

1. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat şi se freacă până se dizolvă zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două

compoziţii, adăugând treptat şi cacaua cernută cu făina.

2. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 25-30 de minute. Blatul copt se lasă să se răcească puţin, apoi se răstoarnă şi se lasă în continuare să se răcească, minim 2 ore.

3. Ciocolata pentru cremă se taie bucăţele şi se pune să se topească în bain-marie. Se dă deoparte şi se înglobează

smântâna, apoi se lasă să se răcească şi se adaugă untul frecat spumă. Frişca se bate spumă şi se amestecă cu

cremă de ciocolată.

4. Aluatul se taie pe orizontal în trei părţi egale. Se toarnă 2/3 din crema de ciocolată între blaturi. Cu restul se acoperă tortul. Se lasă la frigider peste noapte. Înainte de a se servi, se ornează cu ciocolată amăruie şi, după preferinţe, cu ciocolată albă.

Evaluează