Brânză marinată

Ingrediente

  • 500 g telemea de oi
  • 300 g ceapă
  • 100 g măsline
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml oţet
  • 2 linguri verdeaţă uscată (cimbru, măghiran, rozmarin, salvie)
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe

Preparare

1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă şi se pisează cu puţină sare.

2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa tăiată, cubuleţele de brânză, măslinele, verdeaţa, piperul şi usturoiul. Se stropeşte cu oţet. Se toarnă apoi uleiul de măsline şi se completează dacă mai este cazul cu ulei de floarea soarelui.

3. Se acoperă şi se păstrează la frigider cel puţin 10 zile, apoi se poate servi.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu