Cartofi Dauphinoise

Cartofi Dauphinoise

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 250 ml smântână de gătit
  • 100 ml lapte
  • 150 g parmezan
  • 100 g cașcaval afumat
  • 2 căței de usturoi
  • 40 g unt
  • sare, piper, nucșoară - după gust

Mod De Preparare

O versiune extrem de gustoasă de cartofi gratinați, originară din Franța, ușor de făcut. Cremoși în interior, înveliți de o crustă aromată și crocantă, taman buni de făcut când vrei să impresionezi musafiri cu un preparat delicios dar care pe tine să nu te solicite prea mult.

Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă care nu lipește cu unt.

  1. Spală, curăță și taie cartofii în felii rotunde și destul de subțiri (un pic mai groase decât ai tăia dacă ai face chips-uri de casă). (Poți folosi la feliat chiar aparatul de curățat cartofi, va merge mai repede)
  2. Într-un bol, amestecă smântâna cu laptele, usturoiul pisat și condimentele. Combină cu cartofii.
  3. Aliniază (după bunul plac, deisgur) cartofii în tava dinainte pregătită. Presară deasupra, din belșug, cașcavalul afumat și parmezanul. Mai poți presăra, dacă dorești, pe deasupra, un praf de nucșoară.
  4. Dă la cuptor pentru aproximativ 55 de minute. Se servesc fierbinți.

Pentru amatorii de simplu si gustos, avem cei mai buni cartofi wedges.

Alte rețete delicioase pe bază de cartofi:

Cartofi crocanți la cuptor

Musaca de cartofi cu peşte

Cartofi cu brânză la cuptor

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot