Foi cu lapte

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 400 g foi de plăcintă
  • 1 kg zahăr
  • 3 litri lapte
  • 2 pliculete zahăr vanilinat
  • 5 bucati picături apă de trandafiri
  • 200 g nuci măcinate
Pentru servit la alegere:
  • 1 bucata boabele unei rodii
  • 5 bucati căpşune
  • 100 g fistic măcinat
  • 5 bucati alune neprăjite

Preparare

Vezi cum se prepară  foi cu lapte în stil oriental.

Mod de preparare:

1. Se fierbe laptele, se lasă la răcit şi se adaugă cele două tipuri de zahăr şi apa de trandafiri.

2. Într-o tavă cu pereţi înalţi, se aşază două-trei foi de ami­don. Se toarnă câteva polonice de lapte dulce şi se presară cu nuci măcinate.

3. Se repetă operaţiunea până la terminarea foilor şi a laptelui.

4. Ultimul strat este cel de decor.

5. Se acoperă cu folie transparentă şi se dă la rece pentru 3 ore. Se serveşte numai rece, ornată după preferinţă cu boabe de rodie, căpşune, fistic sau alune.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu