Muhammara – Pastă de ardei copți cu nuci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 3 ardei grași roșii
  • 80 g de nuci
  • 2 căței de usturoi
  • /2 linguriță chimion
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 3 linguri pesmet/pâine uscată și pisată mărunt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ardei iute, sare și piper - după gust

Preparare

Muhammara – poți să îi spui cum vrei: sos, pastă, cremă, pateu… Tot ce contează că e un preparat extrem de gustos și chiar ușor de făcut, pe bază de ardei copți. Originar din Aleppo, Siria, muhammara poate fi servit ca o gustare de sine stătătoare, cu niște lipie proaspătă sau pâine prăjită fierbinte (alegere perfectă pentru post) sau lângă orice tip de friptură. 

Această rețetă este o adaptare a celei originale, folosind ingrediente care se găsesc cu ușurință la noi.

Coace ardeii bine, pe toate părțile. Când s-au copt, scoate-i, pe rând, într-un vas plat, presară niște sare deasupra (ca să se ducă mai ușor coaja) și curăță-i.

Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecă/procesează combinația până obții un rezultat omogen.

Alte rețete pe bază de ardei copți:

Salată de ardei copţi cu caşcaval

Hummus cu ardei copți

Salată de ardei copți cu telemea de capră

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu