Orez cu năut

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 125 g orez
  • 20 linguri boabe năut fierte
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml supă de legume
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lingura ulei
  • sare şi piper

Preparare

Orezul şi năutul se pot combina foarte frumos împreună, astfel făcând o masă deosebit de săţioasă pentru zilele de post:

1. În ulei încins se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felioare. Se adauga orezul si se lasa sa devina translucid. Se adauga vinul si se amesteca pe foc pâna ce acesta se evapora.

2. Apoi, se adauga de 5-6 ori câte puţina supa asteptând dupa fiecare data sa se evapore înainte de a adauga alta cantitate de supă.

3. La ultima cantitate de supa se adauga si nautul si se lasa sa fiarba împreuna. Se presara cu sare si piper.

4. Se poate consuma si cald, si rece.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu