inapoi la unica.ro
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 4-5 ouă
  • 3 dovlecei
  • 2 legaturi mărar
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g telemea de vacă
  • 4 linguri pesmet alb
  • 100 g unt
  • 200 g smântână

Preparare

1. Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică, se scurg de zeamă, se presară sare şi se lasă câteva minute la rece.

2. Între timp, se spală mărarul şi se toacă mărunt. Se bat ouăle bine şi se adaugă peste dovlecelul ras, brânza de vaci, telemeaua şi smântâna. Se pune şi mărarul şi se amestecă bine. Dacă este prea moale compoziţia, se adaugă două linguri de pesmet.

3. Separat, se pregăteşte tava de iena, se tapetează cu unt şi cu pesmet şi se toarnă compoziţia.

4. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu alte preparate din carne sau cu iaurt.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook