inapoi la unica.ro
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 4-5 ouă
  • 3 dovlecei
  • 2 legaturi mărar
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g telemea de vacă
  • 4 linguri pesmet alb
  • 100 g unt
  • 200 g smântână

Preparare

1. Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică, se scurg de zeamă, se presară sare şi se lasă câteva minute la rece.

2. Între timp, se spală mărarul şi se toacă mărunt. Se bat ouăle bine şi se adaugă peste dovlecelul ras, brânza de vaci, telemeaua şi smântâna. Se pune şi mărarul şi se amestecă bine. Dacă este prea moale compoziţia, se adaugă două linguri de pesmet.

3. Separat, se pregăteşte tava de iena, se tapetează cu unt şi cu pesmet şi se toarnă compoziţia.

4. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu alte preparate din carne sau cu iaurt.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook