Tiramisu cu căpșuni – fără coacere

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Gata in: 15 min

Ingrediente

  • 500 g pișcoturi
  • 400 g căpșuni
  • 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
  • 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 fiolă esență de lămâie
  • 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)

Preparare

 

Tiramisu cu căpșuni – fără coacere, fără multă muncă și cu un gust excepțional! Cu gustul lui dulce-acrișor și fresh, merge perfect în zilele călduroase de vară ca alternativă a variantei clasice de tiramisu cu ness.

Spală căpșunile și ține o mână-două din ele pentru decorat ultimul strat. Peste restul, toarnă o lingură de zahăr într-un bol. Lasă-le așa circa 1 oră ca să iasă sucul din ele. Cu ajutorul unui blender, fă piure căpșunile cu zahăr.

Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone (făcut de casă după rețeta de aici), treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare (Nu bate prea mult timp, riști să se taie).

Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță. Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și pune-le pe fundul tăvii.

Întinde un strat de piure de căpșuni deasupra, apoi pune jumătate din crema obținută peste ele. Apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de piure de căpșuni și de cremă deasupra și decorează cu mâna de căpșuni ținute la început deoparte, feliate.

Se dă la rece între 20 de minute și 3 ore.

Alte rețete delicioase de deserturi fără coacere:

 Tartă cu ciocolată și căpșuni 

Cheesecake Oreo

Tarta lui Jamie cu banane

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu