Chiftele de năut

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g năut
  • 1 căţel de usturoi
  • câteva fire de coriandru proaspăt
  • câteva fire de pătrunjel
  • 2 lingurite chimen măcinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • ulei pentru prăjit
  • sare şi piper
  • 1 ceapă

Mod De Preparare

Chiftele pentru post! Învaţă să prepari şi tu acasă chiftele de năut absolut delicioase!

1. Cu o seară înainte se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se mixează cu ceapa tăiată, pătrunjelul, coriandrul şi usturoiul pisat.

2. Trebuie să se obţină o pastă consistentă în care se adaugă chimenul şi boiaua, sarea şi piperul.

3. În timp ce se încinge uleiul, cu mâna umedă se formează chiftelele care se prăjesc în uleiul încins.

4. Se pot consuma atât reci, cât şi încălzite.

Din năut, nu uita că poți face un delicios humus de casă!

Citește și: Cum se fierbe năutul și la ce să folosești boabele de năut fiert

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.