Salată Fattoush

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Gata in: 10 min

Ingrediente

Legume
  • 1-2 lipii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1 salată
  • 2 roșii
  • 2-3 castraveți
  • 1 ardei
  • pătrunjel tocat
  • 1 ceapă verde/roșie tocată
  • *Opțional - 2-3 ridichi
Dressing
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță sumac (condiment arăbesc)
  • sare și piper după gust
  • 1/2 linguriță zahăr
  • *Opțional, 1/2 linguriță mentă uscată tocată

Preparare

Salata Fattoush este unul dintre cele mai gustoase lucruri oferite lumii de către gastronomia libaneză. O salată extrem de populară și de gustoasă, pe care trebuie să o încerci cel puțin o dată în viață. De fapt, cei care au gustat-o o dată, s-au îndrăgostit iremediabil de ea și o repetă cât de des pot.

  1. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge lipia cu ulei de măsline și presară praf de usturoi deasupra. Dă-o la copt până devine crocantă. Scoate-o și rupe-o în bucățele un pic mai mari decât un bănuț (cât o îmbucătură).
  2. Spală, taie și combină legumele. Într-un bol mic, separat, amestecă ingredientele pentru dressing.
  3. Când e gata de servit, combină legumele cu dressingul și “crutoanele” de lipie.

De obicei, se servește alături de hummus și/sau cotlete de berbec.

Alte rețete delicioase de salate:

Salată cu pepene roşu şi pui

Salata toamnei

Salată de pui cu porumb

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu