Supă cremă cu broccoli și brânză Cheddar

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 25 min

Ingrediente

  • 60 g unt
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 ceapă tăiată cubulețe
  • 3 linguri făină
  • 710 ml lapte
  • 470 ml supă de legume
  • 120 g smântână grasă
  • 500 g broccoli
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • 100 g parmezan ras
  • sare, piper și cimbru după gust

Preparare

O supă cremă cu o consistență mătăsoasă, plină de arome care se completează minunat, fără a-și pierde individualitatea. Se face extrem de ușor și este foarte sățioasă.

Într-o cratiță, topește la foc mic untul, adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și cimbrul. Amestecă ocazional, timp de 3-4 minute.

Adaugă încet făina, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, până când devine ușor brună (aproximativ 1 minut). Toarnă treptat laptele, supa de legume și smântâna, amestecând continuu, 1-2 minute. Spală și taie broccoli-ul în buchețele și apoi mai mărunt.

Adu la fierbere. Micșorează focul și lasă-l așa timp de 6-8 minute sau până când simți că broccoli-ul s-a fiert.

Adaugă brânza, încetișor nu toată deodată, amestecând continuu până se omogenizează în supă (aproximativ 1-2 minute). Lasă un pic de parmezan pentru a pune deasupra.

Asezonează cu sare și piper. Se servește imediat.

Foto: thinkstockphotos.com

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu