Supă lasagna

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 60 min
  • Gata in: 80 min

Ingrediente

  • 450 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă galbenă tăiată cubulețe
  • 1 ardei tăiat cubulețe
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 litru supă de pui
  • 450 g sos de roșii
  • busuioc, rozmarin, oregano după gust
  • sare și piper după gust
  • usturoi pudră după gust
  • 8 foi de lasagna rupte în bucățele (cam cât o monedă de 50 de bani)
  • 350 g mozarella sfărâmată
  • 180 g parmezan ras

Preparare

Dacă vă place bucătăria italiană și în mod special lasagna, vă oferim o alternativă la fel de gustoasă a acesteia din urmă: supa lasagna, o bunătate care se face mai ușor decât ai crede.

Într-o oală mare (în care gătești supe/ciorbe de obicei) călește carnea de porc cu ceapa, ardeiul și usturoiul. Când prinde o ușoară culoare maronie, adaugă supa de pui, sosu de roșii și condimentele. Adu la fierbere la foc mediu. Fierbe apoi la foc mare timp de 2 minute și apoi dă focul mic și lasă așa timp de 30 de minute. Amestecă ocazional.

Adaugă bucățile de lasagna și lasă-le să se facă, amestecând doar 1 dată, timp de 15 minute.

Când e gata de servit, adăugați și parmezanul ras. După ce împărțiți porțiile, adăugați și mozarella sfărâmată.

P.S.: Noi o servim cu pâine prăjită fierbinte alături.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu