Cacik sau supă de iaurt turcească

Ingrediente

  • 2 pahare mari iaurt
  • 100 g orez alb
  • 150 ml supă din concentrat de vită
  • 25 g unt
  • 1 căţel usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Preparare

Cacik este o supă de iaurt turcească foarte gustoasă şi răcoroasă. Iată reţeta.

1. În vase separate se pun la fiert ouăle şi orezul. Apoi, în unt topit se căleşte usturoiul și se adaugă orezul scurs. Se lasă 1-2 minute şi se trage de pe foc.

2. Iaurtul se mixează cu orezul şi supa de vită, potrivind gustul de sare şi piper. Se adaugă mărarul şi se dă la rece.

3. Se serveşte supa cu gălbenuşurile fierte, fin tocate.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu