Piept de pui mediteranean la grătar

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 4 bucăți de piept de pui
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel tocat mărunt
  • zeama de la o lămâie/lime
  • 4 căței de usturoi pisați
  • sare, piper și oregano după gust

Preparare

O rețetă extrem de simplă, de ieftină și de rapidă, cu un gust fresh, perfect pentru zilele toride de vară.

Tăiați bucățile de piept de pui în 2, transversal. Combinați restul ingredientelor pentru a face marinata mediteraneană. Puneți puiul în marinată, ungând bine pe toate părțile. Lăsați-l așa cel puțin 2 ore, pentru ca aromele să pătrundă în carne, acoperind bine castronul și dânnu-l la frigider.

Încingeți grătarul, puneți puiul și frigeți-l bine vreo 10 minute, câte 5 pe fiecare parte (Puteți să îl prăjiți și mai mult, dacă îl doriți bine pătruns).

Opțional, mai puteți face încă o porție de marinată, să feliați puiul și să folosiță marinata pe post de sos/dressing. Îl poți servi cu garnitura delicioasă de aici.

Alte rețete delicioase cu piept de pui:

Piept de pui în sos cremos de ciuperci și usturoi

Pui în unt cu sos de lămâie

Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu