inapoi la unica.ro

Aperitive

Aperetive, frumos aranjate pe farfurie. Aperetivele contin somon si struguri.

Dacă pregăteşti o masă formală pentru invitaţii tăi sau doar o petrecere între prieteni, nu trebuie să lipsească aperitivele. Acestea se servesc înaintea mesei şi trebuie să fie gustoase dar nu atât de consistente încât să te saturi din ele.

Se pot servi aperitive şi fără să urmeze o masă propriu-zisă, de pildă în cazul recepţiilor şi cocktail-urilor. Dar în general, acest fel de mâncare se pune pe masă atunci când există o perioadă mai lungă de timp între sosirea invitaţilor şi începerea mesei, aşa încât aceştia să aibă o ocupaţie.

Farfuriile cu aperitive se pot pune pe masă după ce invitaţii se aşază sau înainte. În al doilea caz, ele se pot aşeza într-un punct fix – de tipul „bufet suedez” – sau pot fi servite de ospătări care trec cu farfuriile pline printre invitaţi.

În cazul în care pregăteşti o cină formală, ar trebui să ştii ce înseamnă „aperitive”. Noi ne-am obişnuit să numim astfel orice aliment care este servit înainte de masă. De fapt, bucătarii ştiu că există nişte condiţii pentru ca o mâncare să poată primi această denumire, iar brânzeturile sau fructele servite singure nu reprezintă cu adevărat aperitive. De exemplu, o bucată de pepene galben nu este un aperitiv, pe când o bucată de pepene galben învelit într-o felie de prosciutto crudo este un aperitiv.

Ca aperitive poţi încerca reţete de ouă umplute cu diverse creme, roşii umplute, mini tarte cu icre, brânză, carne, rulouri cu legume şi mezeluri sau peşte, chifteluţe din carne sau legume, terine cu peşte, clătite cu legume sau carne, ştrudele şi în general orice îţi dictează fantezia. Ca umplutură pentru ouă sau roşii se pot folosi icrele de peşte, brânza topită, maioneza, combinaţii de legume etc.

În cazul în care preferi să serveşti ca aperitive alimente simple, de pildă legume sau mezeluri, poţi pune lângă ele pe masă şi câteva boluri cu diferite sosuri.

Printre cele mai folosite aperitive moderne se numără aşa-numitele canapés, a căror tradiţie a pornit din Franţa, fiind apoi adoptată de englezi. Canapés constau de obicei dintr-o bucată mică de pâine sau biscuite unsă cu o cremă şi decorată uneori cu verdeţuri. Aceste gustări sunt mici, atât cât să fie mâncate dintr-o înghiţitură.

Bucătarii pricepuţi se întrec în combinaţii de alimente care să dea un gust cât mai plăcut şi neaşteptat: pâine prajită cu cremă de brânză şi somon afumat, pâine cu icre negre şi mentă etc. Sunt permise multe combinaţii şi nu poţi şti cât de gustoase sunt aceste aperitive până nu le încerci. Bucata de pâine pe care o foloseşti poate fi tăiată rotund, triunghiular sau în forme fantezie.

Chipsuri de dovlecei cu parmezan

Învață să prepari această gustare delicioasă din dovlecei și parmezan în timp record. Mod de preparare: Încinge ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Într-un castron mare, combină pesmet (sau amestec Panko) cu parmezanul ras. Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime și tăvălește succesiv prin: făină, ou bătut, apoi amestec de panko/pesmet […]

Pâine de casă cu trei ingrediente

Învață să prepari o delicioasă pâine de casă cu bere, din doar trei ingrediente. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu. Unge o tavă de cozonac sau pâine cu ulei și tapetează cu hârtie de copt. Amestecă făina (eventual adaugă sare și praf de copt dacă nu ai făină care crește […]

Pâine naan

Învață să prepari chiar tu această pită dospită delicioasă, după o rețetă simplă indiană. Mod de preparare: Cerne făina, zahărul, sarea și praful de copt într-un castron pentru pâinea naan. Separat, amestecă laptele și uleiul. Fă o gropiță în centrul grămezii de făină și toarnă în mijlocul ei amestecul umed. Începi și amestecă ingredientele dinspre […]

Cartofi Byron

Învață să prepari niște cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei. Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor. Dă […]

Usturoi copt

Dacă aveai impresia că usturoiul este prea iute pentru tine, sau dacă aroma puternică nu te atrage și vrei să poți săruta pe cineva măcar a doua zi după o masă cu usturoi, încearcă varianta coaptă. Mod de preparare: Usturoiul copt are o altă compoziție chimică decât cel crud și nu numai aroma este mai […]

Pâine de casă cu usturoi şi brânză

Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată. Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă […]

Brânză coaptă cu usturoi

Brânza coaptă cu usturoi este o delicatesă pe care o poate face oricine în 30 de minute, din numai câteva ingrediente.  1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Brânza se pune într-un vas de cuptor mic, pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuțit, se dau găurele în bucata de brânză, iar în […]

Pâine cu brânză și ceapă

O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină. 1. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin. 3. […]

Ardei pane

Ardei pane gata în numai 15 minute, după o rețetă foarte simplă. Cina ideală pentru toată familia. 1. Ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri se fierb 2 minute în apă clocotită cu sare şi apoi se lasă la scurs. 2. Baconul se prăjeşte şi se taie cât mai mic, apoi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză. […]

Chifle umplute

Chifle umplute perfecte pentru un mic dejun de weekend. O rețetă simplă și delicioasă, care arată bine. 1. Chifla se scobeşte cu un cuţit, fără a tăia complet capacul, şi apoi se înmoaie în lapte. 2. Se pune cu atenţie fiecare chiflă în tava de copt unsă cu ulei. 3. Se sparge fiecare ou separat şi apoi, se dă […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook