inapoi la unica.ro

Aperitive

Aperetive, frumos aranjate pe farfurie. Aperetivele contin somon si struguri.

Dacă pregăteşti o masă formală pentru invitaţii tăi sau doar o petrecere între prieteni, nu trebuie să lipsească aperitivele. Acestea se servesc înaintea mesei şi trebuie să fie gustoase dar nu atât de consistente încât să te saturi din ele.

Se pot servi aperitive şi fără să urmeze o masă propriu-zisă, de pildă în cazul recepţiilor şi cocktail-urilor. Dar în general, acest fel de mâncare se pune pe masă atunci când există o perioadă mai lungă de timp între sosirea invitaţilor şi începerea mesei, aşa încât aceştia să aibă o ocupaţie.

Farfuriile cu aperitive se pot pune pe masă după ce invitaţii se aşază sau înainte. În al doilea caz, ele se pot aşeza într-un punct fix – de tipul „bufet suedez” – sau pot fi servite de ospătări care trec cu farfuriile pline printre invitaţi.

În cazul în care pregăteşti o cină formală, ar trebui să ştii ce înseamnă „aperitive”. Noi ne-am obişnuit să numim astfel orice aliment care este servit înainte de masă. De fapt, bucătarii ştiu că există nişte condiţii pentru ca o mâncare să poată primi această denumire, iar brânzeturile sau fructele servite singure nu reprezintă cu adevărat aperitive. De exemplu, o bucată de pepene galben nu este un aperitiv, pe când o bucată de pepene galben învelit într-o felie de prosciutto crudo este un aperitiv.

Ca aperitive poţi încerca reţete de ouă umplute cu diverse creme, roşii umplute, mini tarte cu icre, brânză, carne, rulouri cu legume şi mezeluri sau peşte, chifteluţe din carne sau legume, terine cu peşte, clătite cu legume sau carne, ştrudele şi în general orice îţi dictează fantezia. Ca umplutură pentru ouă sau roşii se pot folosi icrele de peşte, brânza topită, maioneza, combinaţii de legume etc.

În cazul în care preferi să serveşti ca aperitive alimente simple, de pildă legume sau mezeluri, poţi pune lângă ele pe masă şi câteva boluri cu diferite sosuri.

Printre cele mai folosite aperitive moderne se numără aşa-numitele canapés, a căror tradiţie a pornit din Franţa, fiind apoi adoptată de englezi. Canapés constau de obicei dintr-o bucată mică de pâine sau biscuite unsă cu o cremă şi decorată uneori cu verdeţuri. Aceste gustări sunt mici, atât cât să fie mâncate dintr-o înghiţitură.

Bucătarii pricepuţi se întrec în combinaţii de alimente care să dea un gust cât mai plăcut şi neaşteptat: pâine prajită cu cremă de brânză şi somon afumat, pâine cu icre negre şi mentă etc. Sunt permise multe combinaţii şi nu poţi şti cât de gustoase sunt aceste aperitive până nu le încerci. Bucata de pâine pe care o foloseşti poate fi tăiată rotund, triunghiular sau în forme fantezie.

Pâine de casă cu usturoi şi brânză

Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată. Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă […]

Pâine cu brânză și ceapă

O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină. 1. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin. 3. […]

Ardei pane

Ardei pane gata în numai 15 minute, după o rețetă foarte simplă. Cina ideală pentru toată familia. 1. Ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri se fierb 2 minute în apă clocotită cu sare şi apoi se lasă la scurs. 2. Baconul se prăjeşte şi se taie cât mai mic, apoi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză. […]

Chifle umplute

Chifle umplute perfecte pentru un mic dejun de weekend. O rețetă simplă și delicioasă, care arată bine. 1. Chifla se scobeşte cu un cuţit, fără a tăia complet capacul, şi apoi se înmoaie în lapte. 2. Se pune cu atenţie fiecare chiflă în tava de copt unsă cu ulei. 3. Se sparge fiecare ou separat şi apoi, se dă […]

Brânză coaptă cu usturoi

Brânza coaptă cu usturoi este o delicatesă pe care o poate face oricine în 30 de minute, din numai câteva ingrediente.  1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Brânza se pune într-un vas de cuptor mic, pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuțit, se dau găurele în bucata de brânză, iar în […]

Covrigi de Buzău

Învaţă cum să faci acasă la tine covrigi de Buzau, delicioşi simpli, cu ceai sau la cafea, după o reţetă rapidă şi uşor de reprodus. Mod de preparare: Se amestecă 100 de grame de făină cu 100 ml apa, drojdie şi zahărul şi se lasă la dospit circa o jumătate de oră. Se adaugă restul […]

Ouă în chifle

Ouă ochiuri în chifle – un mic dejun simplu, delicios și care arată foarte bine. Iar rețeta e foarte rapidă. 1. Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol şi apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior. 2. Se aşază apoi chiflele într-o tavă unsă cu un pic de unt. 3. […]

Snacksuri pentru bere cu salvie

A început sezonul de meciuri şi bărbaţii abia aşteaptă să se laude prietenilor cu o iubită sau soţie care îi susţine la bere cu băieţii. Învaţă să prepari rapid nişte snacksuri pentru bere cu salvie şi portocale, care îi vor da pe spate. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Amestecă într-un […]

Cum să faci chipsuri din mămăligă

Îţi plac cartofii prăjiţi şi vrei să nu te îngraşi, sau iubeşti mămăliga, dar te-ai plictisit să o mănânci cu brânză? Avem o soluţie pentru toată lumea: chipsuri din mămăligă cu ierburi aromate la cuptor. Mod de preparare: Încinge apă într-un vas mediu şi fă o mămăligă potrivită, cu un strop de ulei de măsline […]

Rulouri sushi cu bacon şi avocado

Sushi nu trebuie să conţină peşte crud. Există reţete inedite de sushi cu carne de porc şi legume gustoase. Vezi cum se prepară sushi cu bacon şi avocado, pentru carnivori. Mod de preparare: Se prepară orezul pentru sushi cunform instrucţiunilor. Se lasă deoparte. Se taie pieptul de pui fâşii lungi şi se pune pe grătarul […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook