inapoi la unica.ro

Aperitive

Aperetive, frumos aranjate pe farfurie. Aperetivele contin somon si struguri.

Dacă pregăteşti o masă formală pentru invitaţii tăi sau doar o petrecere între prieteni, nu trebuie să lipsească aperitivele. Acestea se servesc înaintea mesei şi trebuie să fie gustoase dar nu atât de consistente încât să te saturi din ele.

Se pot servi aperitive şi fără să urmeze o masă propriu-zisă, de pildă în cazul recepţiilor şi cocktail-urilor. Dar în general, acest fel de mâncare se pune pe masă atunci când există o perioadă mai lungă de timp între sosirea invitaţilor şi începerea mesei, aşa încât aceştia să aibă o ocupaţie.

Farfuriile cu aperitive se pot pune pe masă după ce invitaţii se aşază sau înainte. În al doilea caz, ele se pot aşeza într-un punct fix – de tipul „bufet suedez” – sau pot fi servite de ospătări care trec cu farfuriile pline printre invitaţi.

În cazul în care pregăteşti o cină formală, ar trebui să ştii ce înseamnă „aperitive”. Noi ne-am obişnuit să numim astfel orice aliment care este servit înainte de masă. De fapt, bucătarii ştiu că există nişte condiţii pentru ca o mâncare să poată primi această denumire, iar brânzeturile sau fructele servite singure nu reprezintă cu adevărat aperitive. De exemplu, o bucată de pepene galben nu este un aperitiv, pe când o bucată de pepene galben învelit într-o felie de prosciutto crudo este un aperitiv.

Ca aperitive poţi încerca reţete de ouă umplute cu diverse creme, roşii umplute, mini tarte cu icre, brânză, carne, rulouri cu legume şi mezeluri sau peşte, chifteluţe din carne sau legume, terine cu peşte, clătite cu legume sau carne, ştrudele şi în general orice îţi dictează fantezia. Ca umplutură pentru ouă sau roşii se pot folosi icrele de peşte, brânza topită, maioneza, combinaţii de legume etc.

În cazul în care preferi să serveşti ca aperitive alimente simple, de pildă legume sau mezeluri, poţi pune lângă ele pe masă şi câteva boluri cu diferite sosuri.

Printre cele mai folosite aperitive moderne se numără aşa-numitele canapés, a căror tradiţie a pornit din Franţa, fiind apoi adoptată de englezi. Canapés constau de obicei dintr-o bucată mică de pâine sau biscuite unsă cu o cremă şi decorată uneori cu verdeţuri. Aceste gustări sunt mici, atât cât să fie mâncate dintr-o înghiţitură.

Bucătarii pricepuţi se întrec în combinaţii de alimente care să dea un gust cât mai plăcut şi neaşteptat: pâine prajită cu cremă de brânză şi somon afumat, pâine cu icre negre şi mentă etc. Sunt permise multe combinaţii şi nu poţi şti cât de gustoase sunt aceste aperitive până nu le încerci. Bucata de pâine pe care o foloseşti poate fi tăiată rotund, triunghiular sau în forme fantezie.

Ouă în chifle

Ouă ochiuri în chifle – un mic dejun simplu, delicios și care arată foarte bine. Iar rețeta e foarte rapidă. 1. Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol şi apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior. 2. Se aşază apoi chiflele într-o tavă unsă cu un pic de unt. 3. […]

Snacksuri pentru bere cu salvie

A început sezonul de meciuri şi bărbaţii abia aşteaptă să se laude prietenilor cu o iubită sau soţie care îi susţine la bere cu băieţii. Învaţă să prepari rapid nişte snacksuri pentru bere cu salvie şi portocale, care îi vor da pe spate. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Amestecă într-un […]

Cum să faci chipsuri din mămăligă

Îţi plac cartofii prăjiţi şi vrei să nu te îngraşi, sau iubeşti mămăliga, dar te-ai plictisit să o mănânci cu brânză? Avem o soluţie pentru toată lumea: chipsuri din mămăligă cu ierburi aromate la cuptor. Mod de preparare: Încinge apă într-un vas mediu şi fă o mămăligă potrivită, cu un strop de ulei de măsline […]

Rulouri sushi cu bacon şi avocado

Sushi nu trebuie să conţină peşte crud. Există reţete inedite de sushi cu carne de porc şi legume gustoase. Vezi cum se prepară sushi cu bacon şi avocado, pentru carnivori. Mod de preparare: Se prepară orezul pentru sushi cunform instrucţiunilor. Se lasă deoparte. Se taie pieptul de pui fâşii lungi şi se pune pe grătarul […]

Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver

Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]

Turtiţe cu conopidă

Învaţă să prepari nişte turtiţe cu conopidă delicioase, care te vor delecta şi reci şi calde, în weekend, la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Se rupe conopida bucheţele mici şis e fierbe la maşina cu abur sau pe foc mediu, cu puţină sare de mare. Se pasează ca un piure de cartofi. Se […]

Chipsuri dietetice

Vrei să ronţăi ceva când te uiţi seara la film, dar nu vrei să te îngraşi? Îţi plac chipsurile de cartofi, dar acum eşti la dietă? Vezi cum să prepari acasă chipsuri dietetice. Mod de preparare: Spală bine şi curăţă coaja de pe legume. Taie felii subţiri cartofii, sfecla, ţelina şi guliile. Taie morcovii bastonaşe […]

Cum să faci quiche lorraine

Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]

Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay

Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici. Iată cum se fac! 1. Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru. 2. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de […]

Muşchi aerat

Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv! 1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook