Mascarpone 10 minute, din 2 ingrediente

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 4 min
  • Timp de gatire: 6 min
  • Gata in: 10 min

Ingrediente

  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă (să nu fie ultrapasteurizată)
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Preparare

Mascarpone de casă – cea mai simplă rețetă

Folosesc mascarpone la multe dulciuri, și cum la magazin e cam scump, gaura din buzunar e destul de mare. Acum am rezolvat problema: fac mascarpone în casă, în 10 minute și din numai 2 ingrediente. Gustul e exact ca al celei cumpărate și eu scap mai ieftin din toată afacerea!

  • Vei avea nevoie de un termometru de bucătărie, o sită cu găuri mici și niște tifon curat.

Într-o crăticioară, la foc mediu, adu la fierbere smântâna pentru frișcă.  Ar trebui să ajungă la 80 de grade Celsius, temperatură în jurul căreia este indicat să o menții. Lasă să fiarbă la această temperatură vreo 3 minute, adaugă zeama de lămâie, amestecă ușor și mai lasă încă alte 3 minute.

Dă de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei (asta va dura aproximativ 30 de minute). Pune brânza în tifonul curat și pe acesta în sită și pune-o la scurs deasupra unui castron. Dă totul la frigider peste noapte, ca să se strecoare zerul.

A doua zi o să ai o brânzică dulce, densă și cremoasă, numai bună de folosit pentru cele mai delicioase deserturi.

Rețete de deserturi care folosesc mascarpone:

Bruschete surpriză cu fructe de pădure

Tartă cu brânză şi sos de fructe

Tort “Cleo”

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu