inapoi la unica.ro

Retete de craciun

Cozonac trandafir cu stafide

Cozonac trandafir cu stafide – binevenit dacă te-ai plictisit de cozonacul clasic. Se face uşor, după o reţetă rapidă. 1.   Se cerne făina de două-trei ori, laptele se încălzeşte puţin, se amestecă cu za­hărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi coaja de lămâie şi de portocală. 2.   Ouăle se bat cu praful de sare. Stafi­dele […]

Rulada lui Moș Crăciun

Știi cum pregătești rulada preferată a lui Moș Crăciun? Convinge-l să lase mai multe cadouri familiei tale, cu bunătatea aceasta de ruladă! 1. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pâna ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de […]

Piftie

Învaţă să faci o piftie delicioasă după această reţetă simplă! 1.    Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine si se pârlesc la flacara aragazului.  Apoi se pun la fiert în apa rece, cu sare, alaturi de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formeaza si se adauga apoi legumele si foile […]

Chec cu portocale si cacao

Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.   Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]

Chec cu lămâie

1. Untul moale se pune într-un bol și se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. 2. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se amestecă cu crema de unt, laptele și praful de copt. Se pune şi făina cernută […]

Cozonac pufos cu stafide

1. Cu 3-4 ore înainte de începerea frământatului, toate ingredientele trebuie ţinute la temperatura camerei. 2. Într-un bol, se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi 1-2 linguriţe de zahăr. Se acoperă şi se lasă maiaua la dospit. Se freacă ouăle cu un praf de sare, iar laptele se încălzeşte şi se amestecă cu restul de […]

Chec festiv

1. Se pune untul într-un bol, să se încălzească la temperatura camerei, apoi se adaugă zahărul şi se mixează aproximativ 10 minute până ce devine o cremă fină. 2. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Ouăle se pun unul câte unul. Stafidele se lasă în rom şi, după ce s-au îmbibat, se pun […]

Chec umplut

1. Se pune făina într-un castron, se frământă drojdia cu degetele şi se presară deasupra. Laptele se încălzeşte şi în el se pun untul, ouăle bătute, zahărul şi puţină sare şi se amestecă cu făina şi drojdia până se obţine un aluat omogen. În aluat se mai adaugă, romul, zahărul vanilat, lămâia zaharisită şi stafidele […]

Chec în trei culori

1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şi se pregăteşte tava cu hârtie specială pentru copt. 2. Într-un bol se pune untul care a stat la temperatura camerei şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă. După ce aţi obţinut crema de unt, […]

Chec cu migdale

1. Se cerne făina într-un castron, în mijloc se face o adâncitură în care se pune drojdia înmuiată în lapte călduţ şi se lasă 10 minute lângă o sursă de căldură. După 10 minute se pun untul, restul de lapte cu zahărul, aromele, stafidele, precum şi o parte din fulgii de migdale, coaja de lămâie […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook